Se încarcă...

SPAȚII COMERCIALE
ÎNCHIRIERE / VÂNZARE

Importanta spatiilor comerciale in zonele rezidentiale

In zonele rezidentiale, spatiile comerciale joaca un rol important in viata de zi cu zi a locuitorilor deoarece acestia isi doresc sa aibe parte de tot ceea ce este necesar pentru confort si siguranta: de exemplu farmacie, banca, poate si un cabinet medical. Spatiile comerciale nu sunt doar locuri in care oamenii isi satisfac nevoile de cumparaturi sau de servicii, ci sunt si centre de activitate sociala si economica: de exemplu restaurante, cafenele, sali de sport etc.

In acest articol vom explora cateva dintre motivele pentru care spatiile comerciale sunt importante, poate chiar fundamentale, in zonele rezidentiale

1. Accesibilitate

Unul dintre cele mai evidente motive pentru care spatiiile comerciale sunt esentiale in zonele rezidentiale este accesibilitatea pe care o ofera locuitorilor. Avand supermarketuri, farmacii, restaurante si alte spatii comerciale in apropiere, oamenii nu trebuie sa parcurga distante lungi pentru a-si satisface nevoile zilnice. Aceasta nu numai ca economiseste timp, dar si reduce necesitatea de a folosi transportul in comun sau masina personala.

Conform presei iesene Ziarul de Iasi, odata cu aparitia si dezvoltarea complexelor mixte rezidentiale si comerciale, a devenit mult mai usor si fara probleme sa iti deschizi o afacere in zonele rezidentiale daca tii cont de necesitatile locuitorilor.

De exemplu, complexul rezidential Aqua City  a facut un sondaj adresat locuitorilor complexului cu privire la necesitatile spatiilor comerciale.

Mai jos se afla rezultatele sondajului unde se poate observa faptul ca, majoritatea, are nevoie de confort si siguranta prin alegerea farmaciei si a clinicii medicale. Cei ce doresc centre de activitate sociala si crearea unei interactiuni cu membrii familiei, prietenii sau vecinii sunt in proportie de 74% , respectiv 67%.

 

Sursa: https://aquacity.ro/ro/spatii-comerciale , sondaj locuitori Aqua City

 

2. Crearea de locuri de munca

 

Spatiile comerciale din zonele rezidentiale nu sunt doar locuri de cumparaturi, ci si locuri de munca pentru comunitate. De la angajatii din magazine pana la personalul din restaurante sau din alte afaceri ale complexului rezidential, aceste spatii comerciale ofera oportunitati de angajare pentru locuitorii din apropiere. Acest lucru nu numai ca ajuta la cresterea economiei locale, dar si intareste legaturile sociale si de solidaritate in comunitate.

Angajarea de personal local nu doar sprijina comunitatea, ci si contribuie la cresterea puterii de cumparare a locuitorilor din zona. Oamenii care lucreaza in apropiere au tendinta sa cheltuie mai mult in comunitatea lor, sprijinind astfel si alte afaceri locale si contribuind la prosperitatea generala a zonei.

Insa, in timp ce crearea de locuri de munca in zonele rezidentiale poate fi benefica, este esential sa se ia in considerare si aspectele legate de infrastructura si planificare urbana. O crestere rapida a spatiilor comerciale poate duce la congestie si probleme de trafic in zona respectiva. Este necesar sa se ia masuri corespunzatoare pentru a gestiona aceste aspecte, inclusiv imbunatatirea transportului public si crearea de facilitati adecvate de parcare. De exemplu, in ceea ce putem observa in sondajul de mai jos, locuitorii opteaza pentru cel putin un loc de parcare in complex. Mai mult de jumatate dintre respondenti considera important locul de parcare fiind mult mai comod, util si la indemana lucru pe care, odata cu apartamentul cumparat/inchiriat, sa stea fara griji.

Sursa: https://romcorezidential.ro/rezultate-sondaje/, sondaj locuitori Romco Rezidential

Pentru angajatori, un punct forte al unui potential angajat este faptul ca locuieste in complexul rezidential. Deplasarea este mai rapida, fara intarziere, poate cunoaste mult mai bine gusturile si preferintele locuitorilor prin prisma angajatului.

3. Interactiune sociala

Spatiile comerciale din zonele rezidentiale nu sunt doar de business, ci si puncte de intalnire si de interactiune sociala pentru locuitori. Acestea fie pot face cumparaturi impreuna, pot lua masa cu familia, pot savura o cafea povestind intamplarile de zi cu zi, sau pur si simplu pot socializa cu vecinii si prietenii. Aceste interactiuni sunt benefice pentru comunitate si poate creea o atmosfera pozitiva.

Zonele rezidentiale promoveaza interactiunea sociala si bucuria de a face parte dintr-o comunitate cu care se impartaseste aceleasi valori. Conexiunea puternica, spatii comerciale potrivite pentru locuitori, mediul linistit si sustinerea intre vecini devin normalitate intr-un cartier rezidential in care fiecare locatar se simte confortabil si in siguranta atat in propria casa, cat si in afara acesteia.

4. Diversificarea Ofertei de Servicii

Prin existenta diverselor spatii comerciale in zonele rezidentiale, locuitorii au acces la o gama variata de produse si servicii. De la magazine de haine si electrocasnice, la saloane de infrumusetare si centre de fitness, aceste afaceri ofera clientilor posibilitatea de a-si satisface diverse nevoi si preferinte. Aceasta diversitate in oferta de servicii este esentiala pentru satisfacerea cerintelor unei comunitati in continua schimbare si pentru asigurarea unei calitati ridicate a vietii pentru locuitorii din zona.

 

 

 

In concluzie, existenta spatiilor comerciale la parterul cladirilor rezidentiale constituie un factor important din punctul de vedere al unui locatar, important fiind dorintele lor, nu cele ale dezvoltatorului. Locuitorul este cel care isi doreste ca, pe langa caminul sau, sa aibe de cele mai importante servicii.

La Activ Property Services, sectiunea dedicata spatiilor comerciale, puteti gasi diverse complexe rezidentiale, in diferite zone ale Bucurestiului, cu spatii comerciale disponibile pretabile pentru majoritatea activitatilor. Cu peste 30 de ani de experienta in domeniu si o cunoastere a pietei, va asiguram ca veti primi consultanta si suport personalizat pe tot parcursul cautari.

Suntem aici sa te ajutam in luarea celei mai bune alegeri, atat pentru tine, cat si pentru locuitorii complexelor rezidentiale.

Suntem la un click distanta!

Ultimele postări

Beneficiile spațiilor comerciale situate la parterul blocurilor dintr-un complex rezidențial
Beneficiile spațiilor comerciale situate la parterul blocurilor dintr-un complex rezidențial

Dacă ați petrecut timp căutând și urmărind anunțuri de închiriere de spații comerciale în încercarea de a găsi spațiul potrivit pentru afacerea voastră, știți cât de descurajant poate fi procesul.

Citește mai mult
Agent imobiliar sau pe cont propriu in inchiriere unui spatiu comercial
Agent imobiliar sau pe cont propriu in inchiriere unui spatiu comercial

Doresti sa iti extinzi afacerea sau sa descoperi noi oportunitati? Nu stii ce spatiu este potrivit pentru tine? Nu crezi ca o sa reusesti singur sa iti inchiriezi spatiul comercial pretabil activitatii tale? În acest articol, vom explora argumentele pro pentru colaborarea cu un agent imobiliar atunci când vine vorba de închirierea unui spațiu comercial.

Citește mai mult
Am nevoie de un spațiu comercial: îl cumpăr sau îl închiriez? Argumente pro și contra.
Am nevoie de un spațiu comercial: îl cumpăr sau îl închiriez? Argumente pro și contra.

Multe companii își desfășoară activitatea în spații comerciale, fie că este vorba de magazine, restaurante sau cafenele. Dacă lansați o nouă afacere sau extindeți una deja existentă, va trebui să decideți dacă să închiriați sau să cumpărați spațiul în care vă veți desfășura activitatea.

Citește mai mult
Strategii utile pentru a deschide un magazin: de la o simplă idee, la marea inaugurare
Strategii utile pentru a deschide un magazin: de la o simplă idee, la marea inaugurare

Se pare că în zilele noastre este din ce în ce mai rar să deții un magazin care funcționează într-o locație „clasică”, respectiv într-o clădire și nu pe internet!

Citește mai mult