Se încarcă...

SPAȚII COMERCIALE
ÎNCHIRIERE / VÂNZARE

Beneficiile spațiilor comerciale situate la parterul blocurilor dintr-un complex rezidențial

Dacă ați petrecut timp căutând și urmărind anunțuri de închiriere de spații comerciale în încercarea de a găsi spațiul potrivit pentru afacerea voastră, știți cât de descurajant poate fi procesul. Iar, la sfârșitul zilei, totul se reduce la un singur lucru: spațiul pe care îl aveți în vedere vă satisface cele mai importante nevoi? Ei bine, ar putea fi mai ușor să abordați nevoile afacerii voastre decât ați fost lăsat să credeți - astra având în vedere că dezvoltările rezidențiale și comerciale mixte sunt în creștere.

Dezvoltările cu utilizare mixtă sunt definite ca fiind clădiri multifuncționale, cu utilizări multiple, care oferă - fizic și funcțional - spațiu pentru a integra utilizări rezidențiale, comerciale, culturale, instituționale și industriale. De exemplu, o clădire poate include magazine de vânzare cu amănuntul la parter, birouri la etajul al doilea și locuințe la toate etajele superioare. Indiferent de configurație, există câteva beneficii serioase pentru a vă amplasa magazinul într-un astfel  de spațiu cu utilizare mixtă.

Expunere mai mare către clienți

Dacă magazinul vostru depinde, în mare măsură, de volumul de vizitatori pe care îl poate atrage, alegerea unei locații care are deja locuitori ce pot fi consumatori ai produselor sau serviciilor voastre este un beneficiu imens. Așadar, indiferent dacă sunteți la început de drum sau dacă afacerea voastră are o istorie bine stabilită, spațiul comercial de închiriat pe care alegeți trebuie să fie ușor de găsit și de accesat.

Unii dintre cei mai buni potențiali clienți sunt cei care trec zilnic pe lângă locația în care vă desfășurați activitatea. Prin închirierea unui spațiu comercial în cadrul unei clădiri cu destinație mixtă, afacerea voastră este expusă imediat bazei mai mari de clienți și chiriașilor rezidențiali care există deja în jur. Spre deosebire de o proprietate închiriată tradițională, care funcționează în mod independent, acest lucru poate duce la o creștere mai rapidă a traficului pietonal și a interesului general, așa că profitați de vizibilitatea sporită.

SFAT: Încercați să găsiți un spațiu cu utilizare mixtă cu o prezență rezidențială puternică, precum și o gamă largă de afaceri - comunitățile dinamice cu utilizare mixtă au de toate, de la localuri simple la restaurante fine, de la magazine la spații de birouri, de la producție la cabinete cosmetice sau medicale. Amintiți-vă că, cu cât spațiul este mai divers, cu atât va fi mai atractiv și mai activ. Nu vă fie teamă nici să vă instalați într-un spațiu cu utilizare mixtă care găzduiește deja afaceri similare cu ale voastre. Companiile care oferă servicii conexe sau care au obiective similare sunt mai susceptibile de a atrage cumpărătorul de care sunteți cel mai interesat și pe care sunteți cel mai potrivit să îl deserviți. Dacă aveți o ofertă bună din punct de vedere al prețului, veți beneficia de o concurență sănătoasă și de un comerț susținut.

Oportunitatea de a vă consolida imaginea brand-ului

Spațiul comercial cu utilizare mixtă pe care îl aveți în vedere este funcțional și renovat? Cum sunt chiriașii rezidențiali? Care este natura și reputația altor firme comerciale aflate deja în spațiul respectiv? Și, oare, afacerea voastră se va „integra în peisaj”? Este important să puneți aceste întrebări și să recunoașteți că o comunitate din cadrul unei clădiri cu destinație mixtă poate oferi comercianților compatibili o oportunitate de neegalat de a-și lansa sau consolida imaginea generală a brandului. Cu cât spațiul cu destinație mixtă  este mai reprezentativ pentru valorile pe care le promovați, cu atât „rădăcinile” voastre pot „crește” mai adânc.

SUGESTIE: La fel ca și cartierul în care alegeți să locuiți, spațiul cu destinație mixtă pe care alegeți să îl închiriați trebuie să reflecte imaginea pe care brandul vostru o transmite și încearcă să o mențină.

Respectarea mai ușoară a normelor și siguranței

Indiferent de segmentul de activitate în care vă aflați, siguranța și reglementările de zonare trebuie să fie o prioritate în spațiul comercial pe care îl închiriați. Dacă închiriați într-un ansamblu cu destinație mixtă, este mult mai probabil să respectați normele și procedurile în materie de alarme de incendiu, cabluri, ventilație, aspersoare, acces pentru persoanele cu handicap și lifturi, deoarece ansamblurile cu destinație mixtă sunt construite și întreținute de un singur organism de conducere, cu intenția specifică de a fi gata de închiriere pentru o comunitate diversă.

SFAT: Dacă nu reușiți să treceți o inspecție de siguranță, nu numai că vă puteți strica reputația, dar vă puteți amâna deschiderea cu săptămâni sau chiar luni. Evitați complicațiile și închiriați într-o clădire cu destinație mixtă de încredere. Înainte de a semna un contract de închiriere, întrebați proprietarii afacerilor existente dacă au avut probleme cu respectarea normelor - acest lucru vă va ajuta să nu aveți neplăceri.

Gestionarea eficientă a proprietății

Pe măsură ce economia se redresează și se dezvoltă post pandemie, interesul pentru proprietățile comerciale de închiriat crește - la fel și cererea pentru un management mai bun al proprietății.

În cazul clădirilor cu utilizare mixtă, este mai probabil să beneficiați de servicii superioare de gestionare a proprietății, deoarece aceia care dezvoltă și întrețin aceste spații nu sunt responsabili doar de serviciile de asistență pentru unul sau doi chiriași, ci pentru o întreagă comunitate. Pentru a realiza acest obiectiv cu succes și pentru a promova o experiență care îi va încuraja pe actualii chiriași să rămână și pe noii chiriași să aplice, este necesar să fie proactivi, receptivi, bine informați, accesibili și prietenoși.

De la mentenanța preventivă și modernizări, la reducerea costurilor de operare și investiții în inițiative de economisire a energiei, la asistența și rezolvarea în timp util a tuturor solicitărilor și urgențelor, la sprijinul complet și disponibilitatea personalului de conducere, la atitudini abordabile și primitoare, este în interesul unei echipe de gestionare a proprietăților mixte să reprezinte o resursă completă pentru comunitatea pe care o deservește.

SFAT: Pentru a identifica o bună gestionare a proprietății într-un spațiu cu utilizare mixtă, puneți întrebări și luați notițe de la momentul primului telefon de contact și în timpul fiecărei interacțiuni ulterioare. Interacțiunile pe care le realizați vă ajută să estimați dacă veți fi bine deservit pe întreaga durată a contractului de închiriere. Este în regulă să cereți referințe: o echipă de gestionare a proprietăților comerciale credibilă și de renume va face diferența între o comunitate în care vă desfășurați cu succes activitatea comercială și una din care abia așteptați să plecați.

Susține „creșterea inteligentă”

„Creșterea inteligentă” presupune o dezvoltare economică și comunitară planificată, care are ca scop reducerea expansiunii urbane și a efectelor și condițiilor de mediu precare. Prin închirierea de spații comerciale în cadrul unei clădiri cu utilizare mixtă, chiriașii promovează creșterea inteligentă.

Spațiile cu utilizare mixtă contribuie la creșterea eficienței parcărilor și a transportului, încurajează mersul pe jos, reduc dependența de combustibili și de infrastructurile adiționale de alimentare cu combustibili și contribuie la conservarea mediului prin amplasarea mai compactă a activităților comerciale. Împreună, aceste eforturi elimină nevoia unor proiecte de construcție suplimentare și contribuie la dezvoltarea unor comunități mai sigure, axate pe rețele sociale.

SUGESTIE: Indiferent dacă sunteți în căutarea unui spațiu comercial destinat unui mic magazin sau a unuia de mai mare dimensiune, Activ Property Services, prin divizia sa dedicată spațiilor comerciale, poate veni în întâmpinarea nevoilor pe care le presupune buna funcționarea a afacerii voastre. Avem în portofoliu o serie de spații disponibile în cadrul mai multor clădiri cu destinație mixtă din capitală și din mai multe orașe din România. Răsfoiți proprietățile noastre comerciale disponibile pentru închiriere sau contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe - suntem întotdeauna aici pentru a vă ajuta să vă găsiți cel mai bun spațiu pentru următorul vostru magazin!

Ultimele postări

Agent imobiliar sau pe cont propriu in inchiriere unui spatiu comercial
Agent imobiliar sau pe cont propriu in inchiriere unui spatiu comercial

Doresti sa iti extinzi afacerea sau sa descoperi noi oportunitati? Nu stii ce spatiu este potrivit pentru tine? Nu crezi ca o sa reusesti singur sa iti inchiriezi spatiul comercial pretabil activitatii tale? În acest articol, vom explora argumentele pro pentru colaborarea cu un agent imobiliar atunci când vine vorba de închirierea unui spațiu comercial.

Citește mai mult
Importanta spatiilor comerciale in zonele rezidentiale
Importanta spatiilor comerciale in zonele rezidentiale

In zonele rezidentiale, spatiiile comerciale joaca un rol important in viata de zi cu zi a locuitorilor deoarece acestia isi doresc sa aibe parte de tot ceea ce este necesar pentru confort si siguranta: de exemplu farmacie, banca, poate si un cabinet medical. Spatiile comerciale nu sunt doar locuri in care oamenii isi satisfac nevoile de cumparaturi sau de servicii, ci sunt si centre de activitate sociala si economica: de exemplu restaurante, cafenele, sali de sport etc.

Citește mai mult
Am nevoie de un spațiu comercial: îl cumpăr sau îl închiriez? Argumente pro și contra.
Am nevoie de un spațiu comercial: îl cumpăr sau îl închiriez? Argumente pro și contra.

Multe companii își desfășoară activitatea în spații comerciale, fie că este vorba de magazine, restaurante sau cafenele. Dacă lansați o nouă afacere sau extindeți una deja existentă, va trebui să decideți dacă să închiriați sau să cumpărați spațiul în care vă veți desfășura activitatea.

Citește mai mult
Strategii utile pentru a deschide un magazin: de la o simplă idee, la marea inaugurare
Strategii utile pentru a deschide un magazin: de la o simplă idee, la marea inaugurare

Se pare că în zilele noastre este din ce în ce mai rar să deții un magazin care funcționează într-o locație „clasică”, respectiv într-o clădire și nu pe internet!

Citește mai mult